Monturen

Net zoals er vele verschillende brillenglazen zijn, zijn er nog wel meer verschillende monturen. Van de tijdloze randloze monturen tot de trendy jaren ‘70 stijl met dubbele neusbrug. Zoveel mensen, zoveel verschillende brillen maar voor ieder gezicht is er een mooie bril te vinden.

Belangrijk bij het uitzoeken van een bril zijn 4 factoren; gezichtsvorm, stijl, persoonlijke voorkeur en sterkte. Wanneer u vrijblijvend advies wilt bent u altijd welkom in de winkel. Plan hier uw afspraak in.

Welke bril past bij welk type gezicht?

Hoewel het natuurlijk niet alles zegt over wat voor bril het beste bij u zou passen is het altijd een mooie richtlijn om te kijken naar uw vorm gezicht. Een bril is een mooi middel om uw mooiste kanten naar voren te laten komen.

1. Driehoekig gezicht

Bij een gezicht met een wat breder voorhoofd en een smalle kin is het mooi om naar een wat bredere bril te kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rond montuur of een piloten montuur om een mooi balans te creëren in je gezicht.

2. Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht heeft eigenlijk een luxeprobleem, alle brillen staan mooi bij een gezicht dat zo erg in evenwicht is. Met bijna duizend brillen in de collectie kan dat nog een lastige keuze worden maar gelukkig zijn wij er om je te helpen kiezen.

3. Rond gezicht

Ronde gezichten zijn ongeveer even lang als breed en hebben zachte lijnen. Om dit iets uit te balanceren is het mooi om naar een rechtere bril te kijken of een bril met dubbele neusbrug.

4. Rechthoekig gezicht

Wanneer we het hebben over een rechthoekig gezicht spreken we van iemand met een wat breder voorhoofd en een sterke kaaklijn. Deze sterke vormen zijn mooi te balanceren met een ovale bril of een bril met wat rondere lijnen.

Onze merken

VB
Bellinger
Woodys
eo7
Porsche
Pierre
Joshi
Dutz
Look
rodenstock
Vasuma
serengeti
outspoken
Liu

Saar kids

Goed zicht voor iedereen, dat is de missie waar we voor gaan bij Saar optiek. Juist bij kinderen is het ontzettend belangrijk om de groei en ontwikkeling te stimuleren. Om het voor ieder kind mogelijk te maken om een bril te dragen zijn al onze kinderbrillen al compleet vanaf 149 euro.

Maak een afspraak

Wil je een afspraak maken klik op onderstaande knop.

Afspraak maken